Saturday, Jul. 22, 2017

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BURSA ŞUBESİ’ NİN 13. OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISI BAŞLADI

15 Şubat 2014

Yer:

İMO BURSA ŞUBESİ’NDE GENEL KURUL HEYECANI..

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nin (İMO) 13. Olağan Genel Kurulu başladı. Genel kurulun yarınki bölümünde gerçekleştirilecek seçimlerde İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu ile Genel Merkez Delegeleri belirlenecek.

Prof. Dr. Adem Doğangün’ün Divan Başkanlığında gerçekleştirilen Genel Kurul’un açılışında konuşan İMO Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız, “Yeni dönemde görevde kalmamız durumunda, İnşaat Mühendisliği mesleğinin nitelik kaybına uğratılmasına yol açan uygulamaların karşısında, mesleki yeterliliği esas alan yeni bir mühendislik yasasının hazırlanması için çalışacağız” dedi.

“İdeolojik saplantılara kapılmadık, misyonumuzun dışına çıkmadık”

Geride bırakılan dönemde önem verdikleri konuların başında, kaçak ve çarpık yapılaşmaya karşı ilgili akademik odalarla birlikte ortak bir tavır oluşturulmasının yer aldığını belirten Akyıldız, “Geçmiş dönemde bir taraftan kentimizin ve verimli ovamızın kaçak yapılaşmanın pençesinden kurtulması için mücadele verirken, diğer taraftan da kentsel dönüşüm çalışmalarındaki yanlışlıkları dile getirdik. Mesleğimizin doğruları ışığında, mühendislik ortak paydasında, meslektaşlarımızın, mesleğimizin, kentlerimizin ve ülkemizin menfaatlerini korumak adına önemli çalışmalara imza attık. Taşıdığımız sorumluluğun bilinciyle ideolojik saplantılara kapılmadan, gerçek misyonumuzun dışına çıkmadık” şeklinde konuştu.

“Bursa’nın Özel Kentsel Dönüşüm Yasası’na sahip olması gerektiğini ifade ettik”

Hiçbir fizibilite çalışması yapılmadan yürütülen kentsel dönüşüm politikalarını da eleştirdiklerini ve gündeme taşıdıklarını ifade eden Akyıldız, “Özellikle Bursa merkez ve ilçeleri ile civar illerde TOKİ marifetiyle üretilen konutların sektörümüz açısından doğurduğu problemler tarafımızdan defalarca gündeme getirildi. Bursa’nın merkezinde adeta bir ucube gibi yükselen Doğanbey Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili hem yazılı hem görsel basında endişelerimizi sürekli olarak dile getirdik. Bursa’nın Özel Kentsel Dönüşüm Yasası’na sahip olması gerektiğinin altını defalarca çizdik, bu noktada, hazırlanan  “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” odamızın üzerinde hassasiyetle durduğu konulardan oldu. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren yasa tasarıları hakkında, oda olarak gerekli gördüğümüz düzeltmeleri ve uyarılarımızı yaparak, değerlendirmelerimizi ilgili makamlara sunduk” ifadelerini kullandı.

İMO Bursa kentimizin marka kent olmasında sorumluluk almalıdır…

İMO Bursa Şubesi’nin 13. Genel Kurul toplantısının misafir konuşmaları bölümünde söz alan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli de, “Bursa’nın marka kent haline gelmesinde önemli çalışmalar yapacak, Bursa hakkında söz sahibi olan bu kurumun sorumluluğunu alacak bir yönetimin seçilmesini diliyorum. Yeni yönetim, susmayan, korkmayan, toplumun sesini çıkaramadığı yerde onların sözcüsü olabilecek bir anlayışla hareket etmelidir. Adaylara başarılar diliyor. Siz değerli üyelerin de kazananın yanında tek bir vücut olmanızı temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İnşaat Mühendisleri teknik ve estetik açıdan çağı anlamak zorundalar…

CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli’nin ardından söz alan Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri ise, “Bizler İnşaat Mühendisleri olarak hem teknik hem de estetik açıdan çağı anlamak zorunda olan bir meslek grubunun bireyleriyiz. Hepimiz Bursa’yı ve Türkiye’yi seven insanlarız. Bu sebepten ideolojik ve siyasi düşüncelerimizi bir kenara bırakarak, demokratik bir çatı altında sadece İnşaat Mühendisleri Odası’nın çıkarlarının peşinde koşmalıyız. Seçilecek yönetime şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Bursa’da yaşamanın bedeli dünyaya hizmet etmektir…

Bursa’nın farklı görüşten ve fikirden insanlara ev sahipliği yaptığını belirten Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise, “Bursa tarihi derinliklerinden gelen özellikleri bakımından çok önemli bir kenttir. Bursa gibi önemli bir kentte yaşamanın bedeli de dünyaya hizmet etmektir. İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’ de bu bağlamda kayda değer çalışmalar yapan ve yürüten bir kuruluştur. Bu kurumun sorumluluğu altına girecek ve başarısı için çalışacak yeni yönetime başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Eksiklikleri düzeltmek adına aday olduk…

Genel Kurul’un dilek ve temenniler bölümünde konuşan İMO Bursa Şubesi Başkan adayı Ertuğrul Akagündüz ise, “Odamızın meslek örgütü olarak temel görevi, meslektaşların hayat standartlarını geliştirmek, çıkarlarını koruyarak, kenti ve ülkesi için önemli çalışmalara imza atmaktır. Mesleğimiz, akla ve bilimsel temele dayanarak projeler ve çözümler üreten bir anlayışa sahiptir. İMO Bursa Şubesi oldukça etkin ve güçlü bir camiadan oluşmaktadır. Bizler bu güçlü camiaya hizmet vermek isteğiyle Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduk. Odamızı bu duruma getiren bütün yönetimler ve başkanlarına çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Biz bundan önceki gördüğümüz eksiklikleri düzeltmek için bu göreve talip olduk. Amacımız odamız çatısı altında bulunan bütün meslektaşlarımızın görüşlerine saygı duyan ve hepsiyle dayanışma içerisinde olan bir yönetim anlayışı ile hareket etmektir. Her görüşü, her meslektaşını kucaklayan kent sorunlarına çözümler üreten, diyalog tabanlı bir çalışma içerisinde olacağımızı belirtmek ve ortak akılla hareket edeceğimizi söylemek isterim. Göreve gelirsek, Bursa’daki şehircilik yanlışlarına ses çıkaran, şehrimize uzmanlık katacak bir yönetim olacağız. Her zaman kentin ve ülkenin çıkarlarını göz önünde bulunduran bir anlayışla hizmet edeceğiz” dedi.

“Her zaman kent ve vatandaş odaklı hareket edeceğiz”

13. Genel Kurul toplantısının dilek ve temenniler bölümünde konuşan ve başkanlığa yeniden aday olan Basri Akyıldız da, “Bizler İMO Bursa Şubesi’nin parmakla gösterilir bir şube olması için çabalayan anlayışın devamıyız. Biz meslektaşlarımızın menfaatlerini her ortamda koruyan, kollayan, kent sorunlarıyla birebir ilgilenen ve bu konularda söylemlerinden çekinmeyen bir yönetim olduk. Geçtiğimiz dönemde parti ayrımı gözetmeksizin her tarafa eşit mesafede olduğumuzu açıkça belirtmiş, bütün üyelerimize aynı hassasiyetle yaklaşmışızdır. Allah nasip eder yeni döneme seçilirsek, bütün meslektaşlarımızın arkalarında olduğumuzu, kimseye karşı ayrımcılık yapmayacağımızı göstereceğiz. Her zaman kent ve vatandaş odaklı hareket edecek, meslektaşlarımız adına doğru bildiğimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonrada söyleyeceğiz” dedi.

Nilüfer, İMO’Bursa’nın yanında olacaktır…

Genel Kurul’a katılıp adaylara başarı dileklerini ileten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ise, yaptığı konuşmada, “ Oda üyesi bir meslektaşınız olarak aranızda bulunmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek isterim. Amacı odamızı güçlü kılmak olacak yönetimin seçilmesini diliyor, Nilüfer belediyesi olarak seçilecek yönetimin her zaman yanında olacağımızı açıkça söylemek istiyorum” ifadelerini kullandı.

İMO Genel Kurulu’na yarın gerçekleştirilecek seçimlerle devam edilecek.