Saturday, May. 27, 2017

Yer:

ANKARA’DA İMO 42. OLAĞAN GENEL KURUL TAMAMLANDI

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ’NDE GENEL BAŞKANLIĞA SERDAR HARP YENİDEN SEÇİLDİ

ANKARA – İnşaat Mühendisleri Odası 42. Olağan Genel Kurulu tamamlandı. Yapılan seçimin sonucunda mevcut Oda başkanı Hamdi Serdar Harp güven tazeledi.

Genel Kurul, İMO Kültür ve Kongre Merkezi Teoman Öztürk Salonu’nda gerçekleştirildi. Dünya İnşaat Mühendisleri Konseyi (WCCE) Başkanı Emilio Colon ve Avrupa İnşaat Mühendisleri Konseyi (ECCE) Başkanı Vassilis P. Economopoulos’un da katılarak delegelere seslendiği Genel Kurul, 14 Mart Pazar günü yapılan seçimlerle son buldu.

Genel Kurul’un ilk iki günü boyunca 41. Döneme ilişkin görüş, eleştiri ve öneriler dile getirildi. Bu değerlendirmeler, seçim sonunda görevlerine devam eden 41. Dönem Yönetim Kurulu tarafından yeni dönemin hedefleri olarak kabul edildi.

Genel Kurul boyunca İMO’nun demokrasi, barış ve hoşgörü geleneği bir kez daha sergilendi. Bütün değerlendirmelerin, 75 bini aşkın inşaat mühendisinin örgütü olan İMO’nun geleceğe daha da güvenli taşınması için yapıldığı Genel Kurul’a, ortak emek ve birliktelik duyguları hâkimdi. İki anahtar listenin yanı sıra bireysel adayların yarıştığı seçimlerin sonucunda yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hamdi Serdar Harp, Alaettin Duran, Levent Darı, Züber Akgöl, Durmuş Galip Kılınç, Şükrü Erdem, Metin Korkmaz.

İMO Bursa Delegeleri ile Genel Kurul’da hazır bulundu

İMO Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri ve Delegeleri, 42. Olağan Genel Kurul’a katıldı. Genel Kurul’da yapılan konuşmaları yerinde takip eden İMO Bursa, yaptığı temaslar ile İMO’nun gelecek dönem yapacağı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Genel Başkan Serdar Harp ile görüşen Bursa Şube Başkanı Necati Şahin, TMMOB Yasası hakkında yapılması gereken çalışmaların içeriğini aktardı. Şahin, gelecek dönemde Genel Merkez ve Bursa Şubesi olarak 27 mühendis milletvekili ile toplanarak yasa değişikliğini konuşacaklarını söyledi.

İMO Bursa’dan Tahsin Kul Örgütlenme Komisyonu Başkanı oldu

Genel Kurul’da konuşan İMO Bursa Şubesi delegelerinden Mahmut Renkler, mesleki sorunlar ve yasalar konusunda yaptığı konuşmasıyla büyük alkış alırken, sorunların çözümü için yetkilileri görev başına çağırdı. Öte yandan İMO Bursa Şubesi, Genel Merkez’in komisyonları arasında önemli bir konumda bulunan Örgütlenme Komisyonu’na kendi üyesini kabul ettirdi. İMO Bursa Şubesi Delegelerinden Tahsin Kul, Genel Merkez seçimlerinde İMO Örgütlenme Komisyonu Başkanlığı’na seçildi.